Powered By Blogger

luni, 12 ianuarie 2009

Yahoo si Hotmail updateaza interfata

Numarul utilizatorilor/dependentilor de internet devine din ce in ce mai mare, deci imbunatatirea interfatei cu userul devine o necesitate. Astfel, doi giganti, Yahoo si Hotmail, pregatesc o schimbare radicala a interfetei web.

Introducerea functiilor precum drag-and-drop simplifica enorm utilizarea serviciilor webmail, dar si a altor aplicatii construite in Ajax. Microsoft si Yahoo urmeaza ca in scurt timp sa actualizeze serviciile de webmail prin schimbarea interfetei grafice cu o solutie mult mai asemanatoare clientilor pentru desktop.
In prezent, atat Microsoft cat si Yahoo au dezvoltat astfel de solutii, care sunt disponibile numai sub forma de test si numai pe baza de invitatie. Piata clientilor webmail va mai primi in curand un nou membru open source, denumit Zimbra, construit deasemenea pe standardul AJAX (Asynchronous JavaScript and XML).

Clientii webmail construiti pe baza AJAX pot actualiza informatia instantaneu, astfel incat odata cu deschiderea unui mesaj, acesta se incarca mult mai rapid. La fel, la stergerea unui email, aplicatia actualizeaza imediat afisarea, desi in fundal inca se deruleaza operatiunea de stergere.

Noul Yahoo Mail va oferi posibilitatea folosirii shortcut-urilor in mod asemanator unei aplicatii desktop, iar prin apasarea tastelor CTRL si SHIFT se vor putea selecta mai multe mesaje. Inca in versiune beta, Yahoo se remarca totusi prin forma ergonomica si puterea de procesare. Noua structura afiseaza trei paneluri, precum Outlook Express sau Mozilla Thunderbird.


Hotmail nu se lasa mai prejos si propune un design deosebit pentru interfata grafica, bazat pe modelele anterioare microsoft, de exemplu Outlook.

Sub o titulatura de cod cu rezonante razboinice - Kahuna, Microsoft si-a pregatit noua interfata grafica a serviciului de webmail Hotmail. Testarea versiunii Mail Beta a demarat astazi pentru acei internauti care si-au aratat interesul si care detin deja un cont de Hotmail.
Upgrade-ul anuntat pentru Hotmail va propune suport pentru interfata AJAX, care a fost rescrisa de la zero pe baza framework-ului Atlas al Microsoft si a unei noi arhitecturi denumita FireAnt.



Interesant de aflat cine va lansa noua interfata mai repede si cine va avea mai mult succes!

Niciun comentariu: