Powered By Blogger

luni, 1 decembrie 2008

Twitter & Twitter4J





Despre Twitter

Este un site de interconectare sociala, simplu din punct de vedere al structurii sale, informatia de baza pentru un utilizator fiind scurte mesaje ce le poate posta la un moment dat pentru a arata ce face el in acel moment. Acest lucru se poate usor observa inca de pe prima pagina a site-ului, unde apare o simpla intrebare: "What are you doing?" si posibilitatea de raspuns intr-un textbox. In ceea ce priveste relatiile sociale, se pot evidentia 2 liste de contacte: friends si followers. Friends sunt contactele carora userul curent le urmareste evolutia posturilor, pe cand un follower este exact opusul. Pe scurt, daca A este friend pentru B, atunci B este follower pentru A.


Despre Twitter4J

Pentru a putea integra intr-o aplicatie proprie informatiile si functionalitatile puse la dispozitie de Twitter unui utilizator inregistrat, acesta poate folosi cu usurinta API-ul dezvoltat de realizatorii site-lui. Dintre implementarile acestui API, una foarte accesibila si usor de utilizat este Twitter4J. Aceasta librarie poate fi utilizata pe orice sistem ce suporta Java (Windows, Unix), si in special versiunea 5.0 a acestei masini virtuale.
Cum se utilizeaza aceasta librarie? Nimic mai simplu decat includerea arhivei twitter4j-1.1.2.jar in classpath-ul aplicatiei si instantierea claselor puse la dispozitie. Clasa de baza folosita este numita chiar Twitter, si are un constructor ce primeste ca parametrii id-ul userului si parola asociata acestuia. Dupa ce se realizeaza autentificarea userului, se pot face diverse actiuni pe baza obiectului Twitter obtinut, de exemplu updatarea statusului curent:
    Twitter twitter = new Twitter(twitterID,twitterPassword);
Status status = twitter.update(latestStatus);
System.out.println("Successfully updated the status to [" + status.getText() + "].");
Libraria Twitter4J este un software opensource si poate fi folosit de toata lumea, atat in scopuri non-comerciale cat si comerciale.

Niciun comentariu: